Borsa İstanbul Belde Ortaokulu

Vizyon: Yaşamayı, hayatı, insanları, doğayı seven ve koruyan, Dünyayı izleyen ve dünyaya açılmayı hedefleyen, Bilime ve bilimsel çalışmalara açık, ezbere dayanmayan, öğrenme isteği kazanmış, düşünen, kendine güvenen, sorunlarını çözebilen, başkalarının haklarına saygılı, takım çalışmasını benimsemiş, ülkesine ve çağına sorumlu, Sağlıklı yaşamayı ve sporu önemseyen ve bunu yaşam biçimi haline getiren, ÖĞRENCİLER YETİŞTİRMEKTİR.

Misyon: Eğitim öğretim faaliyetini sürdüren bir ortaokul olarak; Eğitim öğretim hizmetinden yararlananlara nitelikli, kaliteli eğitim hizmeti sunmak, Okulu çevrenin kültür merkezi haline getirmek, Üst öğrenim kurumuna nitelikli ve daha fazla öğrenci göndermek, Birbirlerine karşı saygılı, çalışkan, ahlaki değerleri yüksek, çağdaş ve demokratik öğrenciler yetiştirerek; çevreyi etkileyerek, topyekûn değişim ve kalkınma sağlamak.

Başarılar: AKADEMİK BAŞARILARIMIZ: 2010 Ortaöğretime geçiş yerleştirme sonucuna göre okulumuzdan; 3 Fen Lisesi 26 Anadolu Lisesi 4 Öğretmen Lisesi 9 diğer liseler olmak üzere toplam 42 öğrencimiz yerleşmiştir. SPOR BAŞARILARIMIZ Yıl: 2011 Etkinlik:Yıldız Kızlar Voleybol Turnuvası Başarı.Batman 2.liği Yıl:2011 Etkinlik:Küçük Erkekler Futbol Turnuvası Başarı:Batman 3.lüğü Yıl:2010 Etkinlik:Küçük Kızlar Atatürk Kır Koşusu Başarı:Batman 2.liği

Saatler: Ders Başlama: 08.25 Öğle Arası: 11.50-12.35 Ders Bitiş: 15.05
Sportif Etkinlikler: Basketbol, Voleybol, Hentbol, Futbol
Bilimsel Etkinlikler: Tübitak